• În vechiul lăcaș al ofițerului, clădire care s-a păstrat și în ziua de azi, se află un seif uriaș. Mai multe camere conțin podeaua originală, iar sub straturile de var care acoperă pereții, s-a găsit zugrăveală colorată cu motive de aur.

  • Oamenii de știință sunt de de părere că acest castel s-a construit de Kamuthy (II.) Balázs, iar aripa de vest conține edificiul care datează din anul 1620, care reprezintă baza prezentului castel. Cu mai mult de jumătate de secol, la sfârșitul sec. XVIII, începutul sec. XIX, proprietarul de atunci, contele Wesselényi (VI.) István a modificat conacul construit în stil renascentist, în castelul neoclasic, oferindu-i forma actuală de ”U”.

  • Conacul Teleki și clădirile adiacente au fost construite la începutul secolului al XVIII-lea.

  • Original, castelul era o construcție cu un singur etaj, pe ambele nivele întindându-se coloane – la parter șase coloane dorice, la etaj, coloane fără capitel – în spatele cărora se afla o loggie. Ulterior, aceasta s-a zidit. La ambele extremități ale clădirii, deasupra nivelului central, s-a amplasat câte un bastion.

  • În anul 2009 moșia a fost restituită moștenitorilor. În prezent, castelul găzduiește temporar Centrul Cultural și un muzeu.

  •  În 2009, Haller László a redobândit castelul și apoi l-a vândut Consiliului Local. În prezent, în castel funcționează o școală.

  • Clădirea în forma literei „L”, cu aripi aproape egale, are un singur nivel și este acoperită cu țiglă, având un acoperiș în două ape, țeșit. Aripa dinspre stradă este paralelă cu strada, iar partea dinspre curte este perpediculară cu strada. Pe fațada dinspre curte se extinde cel mai spectaculos element arhitectural al clădirii neornate, un hol deschis, cu arcade, prin care se pot accesa diferite încăperi ale conacului.

  • Clădirea în forma literei „L”, cu nivel de parter înălțat și cu subsol, este înconjurată de un postament înalt, pe care se află ferestre de subsol. Fațada dinspre stradă este dominată de pilaștri cu capitel și bază.